Simbolisme

Kabeh babagan Simbolisme

Simbolisme ana ing saubengé. Asring digunakake ing kasusastran kanggo nggawe crita luwih migunani. Simbolisme impen uga populer kanggo interpretasi makna impen. Sanajan nduweni akeh definisi, simbolisme bisa ditegesake kanthi gampang minangka makna sing digandhengake karo simbol, warna, obyek, kewan, utawa apa wae!

Nanging, kudu dicathet menawa obyek sing padha bisa nduweni makna simbolis sing beda. Iki biasane kedadeyan nalika wong saka budaya sing beda ndeleng obyek sing padha. Anehe, akeh perkara do nduweni makna simbolis sing padha, ora preduli saka budaya.

Sinau babagan simbolisme lan makna simbolis bisa mbantu kita luwih ngerti babagan jagad iki. Bisa nambah ambane makna impen kita. Bisa nedahake kekarepane pangripta. Kabeh ing kabeh, iku nambah liyane rinci kanggo urip.

Werna
Malah werna duwe makna simbolis!

Carl Jung lan Simbolisme

Psikolog Carl Jung nyiptakake gagasan "semaput kolektif". Ing kolektif semaput punika idea rumit, ngomong paling. Ing definisi sing paling prasaja, yaiku gagasan sing dianakake babagan obyek / gagasan sing umum ing saben wong, bisa uga wiwit lair.

Carl Jung uga nggunakake gagasan "archetypes" ing teori semaput kolektif iki. Archetypes minangka gagasan umum / bab ing budaya lan crita. Sawetara conto kalebu ibu / bocah, pahlawan / penjahat, lan peteng / cahya. Padha ora tansah kudu menehi hasil karo opposites. Iku mung sawetara conto.

Carl Jung, Simbolisme
Carl Jung, 1910

Link Artikel Simbolisme

Ing ngisor iki kabeh artikel simbolisme ing situs web iki. Nalika artikel anyar ditulis, pranala bakal ditambahake menyang kaca iki. Tetep dirungokake! Bebas bae kanggo hubungi kita yen sampeyan pengin kita nulis ing topik tartamtu!